Το φάντασμα του Βουκεφάλα

Το φάντασμα του Βουκεφάλα

δρ. Χ. Κεχαγιάς, 8/10/2014 —Mediasoup | http://www.mediasoup.gr/node/95642#.VYVefvntlHw

Βουλή, Πολιτικά Κόμματα, Αμφίπολη, Εκλογές

Κάποιοι από την κυβέρνηση πιστεύουν ότι αν βρεθεί κάτι σημαντικό στον τάφο της Αμφίπολης ίσως και να πάρει παράταση του προσδόκιμου επιβίωσής της. Παράλληλα, ζητά άρον-άρον την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλευτικού σώματος. Ο πιστεύων εις αυτήν, ημιθανής ων, ζήσεται. Και αφού το Σώμα προσυπογράψει την συνέχιση της ζωής των Δικέφαλων Ποιμένων της, τότε το Πνεύμα των Τεσσαράκοντα [ετών από την ίδρυση της ΝΔ] θα στηριχθεί στην βακτηρία των εκπροσώπων του 3% [ΠΑΣΟΚ το έλεγαν] και θα προχωρήσει ως το Τέλος του σωτηρίου Έτους 2014. Τότε, κατά πως λένε οι κυβερνητικοί σοφοί, θα συμβεί το εξής κοσμοϊστορικόν: η Έξοδος του Μνημονίου. [Σιγά που θα συμβεί…]

Το γεγονός θα εορταστεί κατά πως πρέπει και αξίζει σε αποικία. Με γιορτές και παράτες στην φεγγαρόλουστη πλατείαν του πάλαι ποτέ Συντάγματος και χοροεσπερίδα μέσα από τα κάγκελα του Μαξίμου (όπως ακριβώς ανακοινώθηκε ο τελευταίος ανασχηματισμός). Η Κυβέρνηση θα ενδυθεί τα βασιλικά της φορέματα, χοροστατούντος μάλιστα και Αυτού του Γιούνγκερ, και θα παρελάσουν διεθνείς μεγαλοτραπεζίται επάνω εις Όνους, (όπως στη μεσαιωνική γιορτή του Γάιδαρου), ενώ οι κυβερνητικοί Ποιμένες θα χαιρετούν το πλήθος, που θα έχει συγκεντρωθεί από νωρίς για να προσκυνήσει κάποιο ιερόν οστούν. Δεν έχει σημασία τίνος. Ίσως και ζώντος.

Δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάποια έκπληξη θα επιφυλάσσει μέχρι και την εκλογή (από τους ..μαντρωμένους όπως λένε τα media) του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρχές της Άνοιξης του ’15. Διότι, μετά την (τετελεσμένη κατά πως λένε) εξόδιο ακολουθία του Μνημονίου και τα Σαράντα, όλο και λίγο στάρι, ίσως και κόλλυβα θα έχουν απομείνει για να μας τάξουν οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων, εν είδει ..προεκλογικής υποσχέσεως. Και σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό, πώς διάολο το επιτρέψαμε αυτό το ανοσιούργημα να συντελεστεί, πώς υπακούσαμε για άλλη μια φορά μετά την επανάσταση του ’21 στον τρόμο και τη λαγνεία των δανειστών του μέλλοντός μας, προσμένοντας ένα φάντασμα και  μια χούφτα κόλλυβα..

Ο Χρήστος Κεχαγιάς διδάσκει Επιστημολογία Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s