Η ομορφιά και το ουράνιο φυτό

«…Κάθε τί που μας γεμίζει πληρότητα, το πέταγμα που χαρίζει η έκσταση, ο δαιμονικός έρωτας, η ανιδιοτελής προσφορά και η αλληλοβοήθεια είναι μια αναζήτηση και ταυτόχρονα μια απόδειξη αθανασίας. Ψυχές και ιδέες μάς λεπταίνουν και μας απλοποιούν. Αλληλοϋφαίνονται αενάως. Μας δίνουν πρόγευση του θεϊκού κόσμου…»

Υπέροχη πλατωνική γλώσσα, από έναν τεχνίτη του λόγου, που δούλεψε τη ζωή του Πλάτωνα και έγραψε γι’ αυτήν σε πρώτο πρόσωπο. Μερικές φορές, και η αφεντιά μου, που καμώνεται ότι είναι αυστηρός κριτής, παρασύρεται από το ρυθμό αυτού του βιβλίου και ακούει να μιλάει ο ίδιος ο φιλόσοφος. Η μαγεία του Πλάτωνα, στ’ αλήθεια, μας λεπταίνει και μας απλοποιεί. Τιμή μου να παρουσιάζω ένα έργο τέχνης.
(Με Αντώνης Πλατανιας, Katerina Panagopoulos, Christos Kechagias, Γιώργος Καραμπελιάς Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:30, κτήριο Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας & Σίνα)

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

[Ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Αντώνη Πλατανιά, με τίτλο: «Η ομορφιά και το ουράνιο φυτό». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.:

Κατερίνα Παναγοπούλου, Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Χρήστος Κεχαγιάς, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κα Αλεξάνδρα Λαζαρίδου, Ηθοποιός. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με θέμα «Τραγούδια για την Ομορφιά» σε μουσική επιμέλεια του κ. Σταμάτη Μπερή, Τενόρου της Ε.Λ.Σ. Συμμετέχει η Μαρία Μαυρομάτη, Σοπράνο. Στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτηρίου «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ακαδημίας 48  Σίνα).]

Advertisement